#stopsedentaryhabits

Som com som perque caminem i per això  caminar es el moviment més natural de tots, el problema es que l’estil de vida actual marcat pel sedentarisme, les tensions i l’estrès ens porten a un deteriorament dels aspectes físics i emocionals fonamentals per al nostre benestar.

 

La flexibitat, la tonificació muscular, la capacitat de respirar adequadament i sobre tot els aspectes posturals són els principals afectats pel sedentarisme. Les conseqüències de tot això son principalment, dolors, envelliment accelerat, manca d’energia per enfrontar-nos al dia a dia, depressió ... en definitiva pèrdua de la salut.

 

És absurd intentar recuperar la nostre salut només amb tractaments mèdics i medicaments. Si no eliminem les causes que ens porten al seu deteriorament. És molt fàcil exigir als professionals de la salut la recuperació del nostre benestar físic i emocional sense responsabilitzar-nos nosaltres mateixos del seu manteniment.

 

L’activitat física suau juntament amb una dieta adequada i variada son aspectes INDISPENSABLES per a cuidar i mantenir la nostre salut i això implica en molts casos introduir canvis d’habit en les nostres vides.

 

Ningú es qüestiona avui en dia el fet de rentar-se les dents varies vegades al dia perquè ho hem convertit en un hàbit higiènic com molts altres. No ens rentem o ens dutxem perquè ningú ens ho mani, ni ho fem temporalment per assolir un objectiu concret per després abandonar-ho. Ho hem convertit en hàbits higiènics, formen part de les nostres activitats diàries. De la mateixa manera hem de convertir l’activitat física (no necessàriament esportiva) en un hàbit, és la única forma de que l’activitat física formi part de nosaltres mateixos i els seus principal enemic, la mandra disfressada de falta de temps, deixi de guanyar la batalla.

 

El Nordic Walking és fàcil de practicar, és basa en moviments naturals, hi ha un nivell de Nordic Walking per a cadascú de nosaltres, es pot practicar en qualsevol lloc i en qualsevol moment, en companyia o sol i és molt econòmic.

 

Ja no hi ha motius per deixar la nostre salut en mans del sedentarisme. 150 minuts setmanals de Nodic Walking són suficients.

 

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Carmen Aguilar Rodriguez